Bibliotheek op school

Om het leesplezier van kinderen een extra impuls te geven, wordt er op school veel “vrij” gelezen. Dit betekent dat de kinderen de tijd krijgen om in een zelf gekozen boek te lezen. En wat boeken betreft is er keus genoeg: we hebben namelijk een bibliotheek op school. Alle leerlingen die bij ons op school komen worden automatisch en gratis lid van deze bibliotheek. In onze schoolzaal staan honderden kinderboeken, prentenboeken en informatieve jeugdboeken. De kinderen kunnen deze boeken lenen om op school te lezen. Er zijn hulpouders aanwezig om de leerlingen te helpen met het inleveren en lenen van boeken. Ook helpen zij de kinderen bij het vinden van een geschikt boek. Regelmatig worden er in de klassen nieuwe boeken gepromoot. Dit alles om het lezen te stimuleren.

Via een speciale website kunnen kinderen boeken reserveren die we niet op school hebben staan. Zodra het boek beschikbaar is wordt het op school afgeleverd en kan de leerling er in gaan lezen. Op deze manier zijn dus werkelijk alle jeugdboeken binnen handbereik.

We willen u als ouder ook op het hart drukken om veel met uw kind te lezen. Uw kind voorlezen, het kind u laten voorlezen, uw kind stil laten lezen, het is allemaal waardevol. Als u uw kind maar stimuleert om te lezen. Op die manier gaat het leestempo omhoog, leert uw kind nieuwe woorden kennen, wordt het begrijpend lezen geoefend, ziet het de juiste spelling van de woorden langs komen, … zoals gezegd: het is de sleutel tot leren!
 

Klik hier voor de link van Schoolwise
 
 
 

 

 

 
Cookie instellingen